Skip links

Bucuria de a începe crearea propriei povești antreprenoriale de VIITOR pentru tinerii din București-Ilfov

Conturarea unei idei de business și găsirea sprijinului necesar pentru a obține o finanțare care să permită implementarea acesteia reprezintă cu siguranță o șansă pe care orice tânăr ambițios și-ar dori să o aibă. Pentru a pune în practică ideea ta, este necesar să deții mai întâi o serie de aptitudini și competențe necesare oricărui antreprenor, să știi cum să elaborezi și să aplici un plan de afaceri, să știi să evaluezi corect riscurile și mai ales, cum să dezvolți propria ta viziune despre cum ar arăta acest business pe termen lung.

Un prim pas în acest demers este reprezentat de parcurgerea unui program de formare profesională în domeniul Competențe antreprenoriale, care să îmbine în mod interactiv noțiunile teoretice cu cele practice, astfel încât să îți ofere baza necesară pentru parcursul antreprenorial. O oportunitate în acest sens este oferită de Asociația Brahma în cadrul proiectului „VIITOR – Valorificarea, Instruirea și Integrarea Tinerilor prin Ocupare și Responsabilizare”, POCU/910/2/4/150520, prin oferirea unui curs gratuit de Competențe antreprenoriale pentru 28 de tineri NEETs, centrat pe nevoile și interesele specifice ale oricărui antreprenor la început de drum.

Cu o durată de 60 ore (20 ore activitate teoretică și 40 ore activitate practică), cursul urmărește o serie de tematici relevante pentru conturarea și validarea profilului antreprenorial: introducere în lumea antreprenoriatului, strategie de afaceri, strategie de management, strategie de resurse umane, strategie de marketing, strategie de vânzări, strategie financiară, instrumente software start-up, responsabilități și etică în afaceri, elaborarea și prezentarea planului de afaceri, precum și obținerea de feedback. La toate acestea se adaugă exerciții practice, în cadrul cărora vor fi abordate concret diverse aspecte ce țin de implementarea unui plan de afaceri. Cursul se va desfășura în București și este planificat să înceapă în luna februarie 2022, cu o grupă de 28 de cursanți.

Așadar, ne adresăm tinerilor NEETs din regiunea București-Ilfov care îndeplinesc următoarele condiții: au vârsta cuprinsă între 16-29 ani, au domiciliul/reședința în București-Ilfov, nu urmează nicio formă de educație sau formare, sunt șomeri și sunt profilați în categoria A (ușor ocupabil) la Serviciul Public de Ocupare. Pe lângă îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, este important ca tinerii interesați să își dorească să înceapă o afacere într-un domeniu de interes, să aibă perspective de dezvoltare și multă încredere în forțele proprii.

La finalul cursului de Competențe antreprenoriale, în urma susținerii examenului de absolvire, participanții vor primi un certificat de absolvire eliberat de ANC și autorizat de către Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, recunoscut atât la nivel național, cât și la nivel european. Mai mult decât atât, aceștia vor beneficia de servicii de consiliere și consultanță în antreprenoriat, care să îi ajute să își valideze ideea de business și să își îmbunătățească planurile de afaceri elaborate în cadrul cursului. De asemenea, participanții vor avea șansa de a participa la concursul de evaluare și selecție a celor 9 planuri de afaceri care vor fi finanțate cu câte 15.000 Euro. Cei 9 antreprenori selectați vor beneficia de servicii specializate de mentorat, pentru a asigura implementarea cu succes a planului de afacere şi a fi pregătiţi pentru perioada de sustenabilitate.

Pentru mai multe informații despre obiectivele, activitățile și beneficiile oferite, vă invităm să rămâneți pe website-ul www.viitor-brahma.ro, să accesați pagina de Facebook a proiectului și să vă înscrieți în grupul de Facebook Comunitatea virtuală – Societatea NEETS cu viitor în rețea .

 

Proiectul VIITOR este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 2: Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv tematic 8, Prioritatea  de  investiție 8.ii, Apel de proiecte POCU/910/2/4/Operațiune compozită O.S. 2.1, 2.2.

 

Leave a comment