Skip links

Cursuri de calificare de VIITOR

La nivelul proiectului „VIITOR – Valorificarea, Instruirea și Integrarea Tinerilor prin Ocupare și Responsabilizare”, POCU/910/2/4/150520 sunt prevăzute o serie de programe de formare profesională autorizate ANC – cursuri de calificare nivel 2 (360 ore activități teoretice și practice), în domenii variate, pentru care au manifestat interes tineri NEETs de la nivelul regiunii București-Ilfov chestionați încă din etapa de scriere și fundamentare a proiectului: Agent de securitate, Frizer, Manichiurist-pedichiurist, Cameristă, Lucrător comercial, Lucrător în alimentație – ajutor de bucătar, Lucrător în structuri pentru construcții.


Cele mai populare în rândul tinerilor sunt fără îndoială cursurile ce țin de estetica și igiena umană, respectiv Frizer și Manichiurist-pedichiurist, în acest moment fiind în derulare patru grupe de curs în aceste domenii. Cursurile se desfășoară în București și localitățile Domnești, respectiv Găneasa din județul Ilfov. Programele de formare profesională sunt structurate într-o manieră cât mai accesibilă și utilă pentru viitorul profesional al absolvenților. Caracterul interactiv și practic al cursurilor, precum și îmbinarea formelor tradiționale de învățare cu cele inovative determină o implicare activă a cursanților, ajutându-i totodată să depășească dificultățile de integrare pe piața muncii. Prin aplicarea informațiilor și competențelor dobândite în urma absolvirii cursurilor de calificare, absolvenții vor avea o șansă reală în a accesa un loc de muncă potrivit nevoilor și intereselor lor.


Ca rezultat, pe lângă obținerea certificatelor de calificare eliberate de Autoritatea Națională de Calificări, Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, recunoscute atât la nivel național, cât și european, absolvenții vor primi și un mic premiu, gândit ca un sprijin la început de drum. Participanții sunt recunoscători că au oportunitatea de a beneficia de un curs în mod gratuit, care îi va ajuta să dobândească competențele necesare pentru a putea practica aceste meserii aflate la mare căutare.
Noi le dorim mult spor și inspirație în crearea celor mai reușite lucrări!
_________________
Proiectul VIITOR este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 2: Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv tematic 8, Prioritatea  de  investiție 8.ii, Apel de proiecte POCU/910/2/4/Operațiune compozită O.S. 2.1, 2.2.